• V ponudbo nimate dodanih elementov
Izdelki
„Kamen je prvi gradbeni material. Skozi evolucijo so ljudje poskušali hiše graditi z drugimi materiali, vendar kamen še vedno zavzema pomembno mesto. Zaradi svojih specifičnih lastnosti - trdote, lepote, ohranjanja temperature - ga dojemajo kot izjemen material v gradbeništvu in za dekorativne namene.“ Feriz Mazreku, ustanovitelj Adriatik Stone

 

 

 

Lepota, vzdržljivost in pridih preteklosti. Odkrijte kamen za vaš dom

Kamen je dragulj notranjosti in izjemen gradbeni material. Zaradi njegove lepote, unikatnih lastnosti in investicijske vrednosti, je kamen sveti gral med naravnimi materiali ter ima zgodovinsko in tudi trenutno ekskluzivno mesto v gradnji in dizajnu. 

Občudujte in uporabite lahko več kot 500 vrst naravnih kamnov z različno obdelavo površine, od visokega sijaja do hrapave, nedrseče površine. Dotaknite se zgodovine, spoznajte moč narave, dopustite si, da vas navdihne lepota kamna.

 

Kamni, ki vam jih bomo najprej predstavili, so: 

 

ONIKS

Ime enega izmed najbolj ekskluzivnih kamnov prihaja iz Grčije, pomeni pa poldrag kamen. Če iščete nekaj ekskluzivnega, vas bo oniks očaral na prvi pogled. Njegova močna prepustnost svetlobe omogoča različne vrste osvetlitve ozadja in skupaj s toplim barvnim spektrom od bele, do medene in bordo barve prinaša oniks izjemen oblikovalni element, ki vsako notranjost razkošno obarva.

 

GRANIT

Granit je ena izmed najbolj znanih vrst kamnin, ki se že tisočletja uporablja v različnih panogah kot simbol statusa, moči in vzdržljivosti. Zaradi njegove izjemne trdote je zelo odporen na praske, razpoke, madeže in vročino. Vsebnost različnih mineralov v granitu ustvarja številne barvne kombinacije s široko paleto barv od bele do črne in tudi roza.

 

MARMOR

Marmor je simbol razkošja in čistosti. Njegova struktura je zrnata, barvni razpon pa je izjemno velik. Za razliko od večine kamnov, marmor ne izgleda hladen in ga že od antičnih časov uporabljajo za dekorativne namene.