• V ponudbo nimate dodanih elementov
Čarovnija kamna
Kvaliteta je za nas najpomembnejša. Naše kamne dobimo iz najboljših kamnolov na svetu. Redni nadzor in skrbna izbira gospoda Mazreka zagotavlja, da iz držav kot so Brazilija, Mehika, Južna Afrika, Egipt, Pakistan, Iran, Kitajska, Turčija, Francija in Norčija prinesemo le najboljše.

 

Lepota, vzdržljivost in pridih preteklosti. Odkrijte kamen za vaš dom 

Kamen je dragulj notranjosti in izjemen gradbeni material. Zaradi njegove lepote, unikatnih lastnosti in investicijske vrednosti, je kamen sveti gral med naravnimi materiali ter ima zgodovinsko in tudi trenutno ekskluzivno mesto v gradnji in dizajnu. 

Občudujte in uporabite lahko več kot 500 vrst naravnih kamnov z različno obdelavo površine, od visokega sijaja do hrapave, nedrseče površine. Dotaknite se zgodovine, spoznajte moč narave, dopustite si, da vas navdihne lepota kamna.

Iskanje kamna se sliši kot pustolovščina. Ali imam prav, ali pa je to le čisti posel?

Potovanje za iskanje kamna je prav tako pustolovsko kot se sliši. Gre za potovanje v različne, pogosto oddaljene kotičke sveta, kjer iščem najlepše in najbolj kvalitetne kamne.

 

Ali veliko potujete? Ali greste povsod osebno? 

Vse kamne osebno izberem. Z rastjo podjetja vedno več časa preživim na poti, zato me pogosto spremlja tudi moja žena Ingrid. Z mano je bila tudi februarja na poti v Indijo, kjer sva preživela več tednov ob izbiranju kamnov.

 

Kaj ste iskali v Indiji? 

Indija je dom granita in marmorja, dveh kamnov s katerima največ delam. Granit je zelo trd, odporen na vročino, madeže in praske, zato z njim rad delam. Marmor pa je eden izmed najlepših kamnov, čist in eleganten in še zlasti v Indiji ga najdem v čudovitih barvnih lestvicah. 

Indija pa ima zame tudi drugačno, osebno vrednost. Prav ta država je v meni po odkritju zanetila iskrico. Od tam sem leta 1996 prinesel svoje prve kamne.

 

Ali imate pred vsakim potovanjem točno predstavo kakšen kamen iščete? 

Že veliko let vem, da bom na jugu Indije našel izjemen granit, na severu pa bom našel marmor. Ko nekam odpotujem, grem tja običajno z neko gotovostjo, domov pa se ne vračam preden ne kupim tega po kar sem prišel.

 

Torej pridete v državo, v določen kamnolom z idejo kaj in za koliko denarja boste kupili? Potem to kupite in se odpravite nazaj domov? Tako kot v trgovini z živili? 

No, ni čisto tako. Niso vsi kamni enako lepi in enako kvalitetni. Izbiram kamnolome, kjer pričakujem najboljše najdbe, vendar ne gre vedno vse tako hitro in enostavno. Včasih je iskanje pravega kamna za Adriatik težje, saj je kvaliteta zame vrednota, pri kateri ne sprejemam kompromisov.  

''KVALITETA JE ZAME VREDNOTA, KJER NE SPREJEMAM KOMPROMISOV.''

 

Torej zelo dobro poznate kamne in kamnolome. Ali vas bo lahko kaj presenetilo, boste še odkrili nekaj novega?

Rad raziskujem. Na potovanjih imam vedno odprte oči in včasih mi uspe najti kaj posebnega, kar tudi mene preseneti.

 

Kam še greste ''nakupovati''? 

Meni je najbolj privlačna Indija, potoval pa sem tudi v Turčijo, Iran, Pakistan, Južno Afriko, Brazilijo in celo v Skandinavijo.